Skip to main content

MAT PÅ KORSVEI 2025

Publisert 17. juni 2025

Måltidsfellesskapet betyr mye for trivselen i tunene. Ved å dele på oppgavene og maten kan en ukjent nabo på tunet bli en venn. Både barn og voksne kan ta del i matlagingen. På samme måte som tidligere, vil hvert tun få utdelt nødvendige råvarer for tilberedening av middag onsdag til lørdag. Tenåringer som bor i tenleiren spiser middag sammen med sin familie. De som bor utenfor festivalområdet vil kunne velge eller få tildelt et tun for måltidsfellesskap. Alle ordner egen mat til frokost, dugurd (lunsj) og kveldsmat.

Utstyr  
Det å lage middag på Korsvei blir enklere om man har med seg riktig kjøkkenutstyr og lager maten felles på de store grillene. Det vil være både kull og ved tilgjengelig. En del av maten kan tilberedes rett på grillen, men det vil bli delt ut aluminiumsformer de dagene det er behov for det.

Har noen på tunet med stekepanner, kokeapparat og/eller gryter kan det gjøre tilberedningen enklere og raskere. Aluminiumsfolie og basisvarer som olje og salt vil bli delt ut ved behov.

Vi anbefaler at det på hvert tun finnes følgende: potet-/gulrotskreller, råkostjern/mandolin, skjærefjøl, store og små kniver, saks, fat/boller til servering, dl-mål, grillklype, grillhansker, stekespade, vannmugge/flaske, plastposer, oppbevaringsbokser (til rester), sleiver, øser og serveringsbestikk. Husk også utstyr for oppvask! Det er strøm tilgjengelig på mange av tunene, så en vannkoker (med skjøteledning) kan spare mye tid når det skal vaskes opp.

Meny

I år blir det noen velprøvde oppskrifter fra tidligere festivaler, men også noen helt nye oppskrifter. Siste test ble gjennomført på bålpanne i påsken, så de ny oppskriftene skal være godt tilpasset matlaging i tunene. Her følger noen glimt fra menyen:

  • Onsdag: fiskeburger med råkostsalat
  • Torsdag: stekte kikerter med potetsalat og grillet paprikasalat
  • Fredag: festmåltid med marinert kylling og masse godt tilbehør
  • Lørdag: karnevalsgryte

Pimp your own food

Hvert tun får utdelt de nødvendige råvarene til middagen, men for noen er dette ikke nok. Her kommer noen tips til de som vil «pimpe» maten sin litt ekstra. Siden det er “burger” til middag på onsdag, vil noen kanskje foretrekke ketchup og sennep? For en sterkere variant anbefales chilimajones. Noen lar seg kanskje friste av kimchi? Rødbete setter fin farge på råkostsalaten. Karnevalsgryten på lørdag sier «ja takk» til svært mange ulike krydder. Kanskje det kan friste med litt gurkemeie, kardemomme, kanel, nellik, muskat eller allehånde? Krydderblandingen garam masala passer også. De vågale vil kanskje også tilsette litt nellik, kanel, kardemomme eller cayennepepper til desserten. Hva det er til dessert røper vi ikke, men vi kan si så mye som at det blir dessert hver dag – og på lørdag blir det to!